De werkplaats van:

Autobedrijf Martens


In de ‘achtertuin’ van de oude werkplaats bouwde Autobedrijf Martens een fonkelnieuwe werkplaats. De buitenkant van het nieuwe pand heeft een landelijke uitstraling die goed past bij de ligging in het groene buitengebied. 

Lees verder 

Binnen is alles hypermodern ingericht en klaar voor de toekomst met de nieuwste equipment en veel aandacht voor ergonomie en duurzaamheid. Diagnosespecialist Matthias Reuvers leidt AMT trots rond langs alle hoogtepunten van de 1.150 vierkante meter grote werkplaats, van een luchtwarmtepomp en vloerverwarming tot ADAS-kalibratie en een digitale led-matrix koplamptester.

Merkspecialist en generalist

De bedrijfsvoorraad op het buitenterrein verklapt dat Autobedrijf Martens is gespecialiseerd in merken van de Volkswagen Groep. “We hebben kennis van alle merken en veel ervaring met VAG”, zeggen Gerben en Jeffrie Martens. Hun vader Piet begon het autobedrijf in 1984 en richtte zich op VW en Audi. Andere merken zijn van harte welkom, en ook klanten met bedrijfsauto’s en campers weten de weg naar de werkplaats goed te vinden.

Werken aan EV's_683

Werken aan EV's_684

Schoon, licht en ruim

Van een relatief donkere en kleine werkplaats met zes hefbruggen verhuisden de acht autotechnici naar een daglichtovergoten nieuwe werkplaats met tien Rotary Lift hefbruggen en volop rangeerruimte. Direct naast de ingang staan twee schaarhefbruggen die zijn gereserveerd voor rijklaarmaken. Van elke verkochte auto worden standaard de remmen gedemonteerd en gereinigd. Een mobiele Kemper SmartMaster, eigenlijk bedoeld voor lasrookafzuiging, voorkomt dat remstof en roest in de werkplaats terechtkomen.


Haarscherp in beeld

Steeds meer nieuwe auto’s verlaten de fabriek met led-koplampen. Deze Beissbarth MLD 9000 koplamptester, geleverd door Nijboer Blijstra Techniek, heeft een apart programma voor de kalibratie van led matrix-koplampen, zoals voor deze Audi Q8 55 TFSI quattro. De digitale tester heeft een kantelbaar touchscreen en een CMOS-camera voor de beeldbewerking. Het toestel is onderdeel van de apk-straat, met in de vloer ingebouwde profieldieptemeters, een platenremmentestbank en automatische kentekenherkenning.


De werkplaats van


De werkplaats van_851


Op één lijn

Elke klus heeft bij Autobedrijf Martens een eigen hefbrug. 3D-uitlijnen en ADAS-kalibratie gebeurt op deze vierkolommer met uitlijn- en kalibratie-equipment van Hunter. Zelfs een speciaal kalibratiebord voor VAG-modellen met nachtzichtcamera is aanwezig. “We gebruiken dat bord weinig, maar als specialist willen we alles zelf kunnen doen”, zegt Matthias Reuvers.

Handig en mooi

In de nieuwe werkplaats draait alles om ergonomie en efficiency. Elke werkplek heeft een eigen verzorgingskast. Aan het plafond monteerde leverancier Hamer elegante modulaire cassettes met lucht, stroom, ruitensproeier- en koelvloeistof en tapkranen voor de 0W20 en 5W30 motorolie van Q8. In het donker zorgt ingebouwde led-verlichting voor een sfeervolle uitstraling.


De werkplaats van_852


De werkplaats van_853

Sneller met pass-thru

Autobedrijf Martens is aangesloten bij Diagnosecentrum. Links aan de diagnosekar hangt een Picoscope. Universele diagnose gebeurt met een Snap-On Modis. Daarnaast werkt het team met originele diagnosesoftware van VAG, BMW en Volvo. “Als je eenmaal gewend bent aan pass-thru dan wil je niet anders meer”, zegt diagnosespecialist Matthias. “De helft van de storingen bij jonge auto’s zijn al bekend bij de fabrikant. Met pass-thru kunnen we het snel oplossen via een TSB of een software-update. Dat bespaart ons veel tijd.”


Duurzaam tools onderhouden

De werkplaats van

7/9
Loading ...