Het begint met investeren in je eigen ontwikkeling

Fource: "Vertel hoe mooi de branche is"

LKQ Fource is partner in AMT's 'Bedrijfs‑ & Autotechnicus van de Toekomst'. Natuurlijk wil LKQ Fource bij deze competitie betrokken zijn. "Wat is nou leuker dan jongeren te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen?"Geen vieze handen meer, maar wel technische, softwarematige vraagstukken oplossen. Het vak is daardoor ook interessant voor ICT-ers die interesse in auto’s hebben.

Lees verder 

De competitie van AMT gaat precies over wat LKQ Fource belangrijk vindt in goede technici: de bereidheid om te willen investeren in je eigen ontwikkeling. Remco van Beek, accountmanager Automotive Academy, onderdeel van LKQ Fource: "Je zult de rest van je carrière te maken krijgen met nieuwe technieken, dus moet je blijven investeren in trainingen en opleidingen om je kennis op peil te houden. Bovendien is het voor de deelnemers ook heel interessant om mee te doen, want de finalisten zullen straks volop in de belangstelling staan van de werkgevers."

 

Kan Automotive Academy helpen? 

De scholen zijn primair verantwoordelijk voor het opleiden van technici, maar het bedrijfsleven heeft ook een taak, onder andere met het leerbedrijf. Remco van Beek: "Je kunt het vergelijken met autorijden; goed autorijden leer je pas in de praktijk nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Met werken is het net zo; je leert het vak pas echt door het te doen." Leerbedrijven en stages zijn zo'n belangrijk deel van de opleiding, dat Fource momenteel onderzoekt of het via Automotive Academy leerlingen kan helpen met praktijktrainingen. "Automotive Academy beschikt immers over diverse locaties in Nederland met goed ingerichte praktijkruimtes, dus we hebben de mogelijkheden", aldus Remco van Beek.

 

Niet sleutelen, wel technisch 

Er is een nieuwe generatie die niet perse wil sleutelen, maar wel met technische vraagstukken bezig wil zijn, problemen oplossen en gecompliceerde diagnoses stellen. Remco van Beek: "We zien die splitsing tussen mechanische en specialistische werkzaamheden ook in de praktijk ontstaan. Het vak wordt daardoor ook interessant voor een bepaalde groep ICT'ers, die wel interesse in voertuigen heeft, maar voorheen niet aan een carrière in de autobranche dacht." Het salaris dat autobedrijven kunnen betalen is nog wel een uitdaging, zeker omdat de prijzen onder druk staan. Gelukkig denken veel autobedrijven na over hun werkplaatsuurtarief en is er steeds meer bereidheid om goed opgeleide technici ook goed te belonen.

 Er is steeds meer bereidheid om goed opgeleide technici ook goed te belonen.

Laat zien hoe interessant de branche is  

Veel garagebedrijven zijn familiebedrijven. Sommige garagehouders sluiten op dit moment hun bedrijf bij gebrek aan familie-opvolging. Zonde, want er staat een hele generatie klaar om het over te nemen. Jonge technici hebben goede vooruitzichten in de voertuigbranche, want het tekort aan technici zorgt ook voor een grote baanzekerheid. "Vooral de jeugd weet niet dat je ook met auto's bezig kunt zijn, zonder dat je perse moet sleutelen. Onze branche is zo veel meer dan alleen een showroom met een werkplaats." 

LKQ Fource heeft zojuist een sponsordeal getekend met de Dakar-coureurs Tim & Tom Coronel. Net als het partnerschap in de competitie 'Bedrijfs‑ & Autotechnicus van de Toekomst' bereikt LKQ Fource met deze sponsordeal veel jongeren. "We moeten hen met z'n allen laten zien hoe mooi en divers de automotive branche is." 

Trots op mijn bedrijf_198

Vertel hoe mooi de branche is_608

Met de sponsordeal en winactie met Tim en Tom Coronel wil Fource veel jongeren bereiken. “We moeten hen met z’n allen laten zien hoe mooi en divers de automotive branche is”


AMT pagina

Vertel hoe mooi de branche is

11/12
Loading ...