Alternatief voor een bedrijfskoop

Het pand, de inventaris, maar niet het bedrijf

Edwin van der Gracht heeft net bij een ander garagebedrijf het pand en de inventaris opgekocht, maar niet het bedrijf. Hoe zit dat?

 

Lees verder 

"De werkplaats gaat er tachtig vierkante meter op vooruit. Er kunnen nu drie bruggen naast elkaar staan. Plus dat er een nette receptie en kantine is. Ik ga van nummer 47j naar 27a. In dezelfde straat. Dat was makkelijk." Edwin van der Gracht begon als zzp'er, zette een eigen autobedrijf op - Garage DTF - en is inmiddels bekend als één van AMT's Topmonteurs. "Ik keek al een tijdje om mij heen. Mijn werkplaats van 150 vierkante meter en de bovenverdieping van 75 vierkante meter waren mij net even te krap. Te smal vooral. Nieuwbouw is lastig, de grond is duur en ik kwam niet verder. Toen heb ik tegen mijn Fource-grossier gezegd dat ik iets anders zocht."

"Nieuwbouw is lastig, de grond is duur en ik kwam niet verder"

"Hij was er helemaal klaar mee"

Enige tijd later belde de grossier op; hij had misschien wel wat. Het autobedrijf dat de grossier in gedachte had was eigenlijk niet te koop en misschien ook wel. Beetje ingewikkeld verhaal, de ondernemer zou zelf wel met Edwin contact opnemen. Dat was in januari 2020, maar daarna bleef het stil. Edwin weet nu waarom. "Het was duidelijk dat die ondernemer nog het één en ander moest verwerken. Hij is 62 jaar, werkt met veel plezier freelance voor de Wegenwacht en wil dat tot zijn pensioen blijven doen. Daardoor was hij vaker niet dan wel in z'n autobedrijf en volgens mij was hij daar helemaal klaar mee."


Snap on


Geen personeel: "ik werk alleen"

Pas in mei 2020 nam die ondernemer contact met Edwin op. "Toen moest hij nog over een prijs nadenken. Na veel vijven en zessen heb ik het pand op 29 december 2020 op mijn naam gekregen en de sleuteloverdracht was per 1 maart jl." Edwin had geen zin om het bedrijf met het personeel over te nemen, want hij werkt liever alleen. Wel heeft Edwin het apparatuur over genomen. "En ik heb nog een bedragje extra gegeven voor alle kleine spullen die niet op papier stonden." Maar inmiddels zijn het banden de- en montage-apparaat, het balanceerapparaat, de aircomachine en de compressor doorverkocht. Dat apparatuur had hij zelf ook al.

En het oude pand?

Edwin is de afgelopen drie weken druk geweest met de verbouwing, verhuizing en inrichting van het nieuwe pand en reed gisteren de laatste aanhangwagen eruit. "Ik heb op mijn oude pand een groot spandoek met 'te koop' opgehangen en daarvan een foto gedeeld op de sociale media. Er was gelijk interesse. De koper kwam maandag langs, dinsdag nog een keer en woensdag hadden we al overeenstemming over de prijs. Ik had een maand de tijd om het pand te ontruimen." Edwins oude pand is gekocht door een autohandelaar, die het pand erbij wilde hebben. "Morgen gaan we het beschrijven bij de notaris."


 Tip van Edwin van der Gracht 

"De verkoper had gezegd dat de oliebulk net gevuld was. Bij de overname bleek de bulk echter bijna leeg te zijn. Er zat enige tijd tussen het moment van het opmaken van de inventaris en de overname. Hou daar rekening mee als je gereedschappen of voorraden koopt die dagelijks gebruikt worden."
Groupe PSA zet in op multimerkstrategie met Euro Repar Car Service_216 COPY

Het oude pand was vrij smal...

Groupe PSA zet in op multimerkstrategie met Euro Repar Car Service_216 COPY COPY

...in het nieuwe is er een stuk meer werkruimte voor Edwin


Succesvol overgenomen familiebedrijf viert feest

Alternatief voor een bedrijfskoop

7/9
Loading ...